JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Enkät ska kartlägga branschens behov
Vinnova och Elektronikindustriföreningen har skickat ut en enkät till 900 svenska elektronikföretag. Svaren ska hjälpa Vinnova i sitt nationella strategiarbete.
Hur ser den svenska elektronikbranschen egentligen ut, vad karaktäriserar företagens produkter och var finns de största behoven? För att få aktuella indikationer på dessa frågor har Vinnova i samarbete med Elektronikindustriföreningen idag gått ut med en enkät till 900 företag i branschen.

- Jag hoppas verkligen att så många som möjligt tar sig tid att fylla i enkäten. Det tar inte mer än ett par minuter, och svaren är jätteviktiga för både oss och Vinnova, säger Anna Svärdemo Alander på Elektroniktindustriföreningen.

Frågorna handlar både om företagens verksamhet, deras utveckling av nya produkter, hur utvecklingskostnaderna fördelas på mjuk- och hårdvara samt i vilka branscher kunderna finns. De svarande har också möjlighet att med egna ord beskriva de största utmaningarna för det egna företaget.

Den sista frågan handlar om vilka åtgärder de svarande vill se i den utvecklingsstrategi Vinnova nu tar fram för Sveriges elektronikindustri.

Enkäten görs av samma personer på Chalmers som även genomför en större kartläggning av hela informations- och kommunikationsteknologisektorn på Vinnovas uppdrag. Men Simon Gunnarsson på Chalmers betonar att det handlar om två helt olika kartläggningar.

Resultatet ska användas av de arbetsgrupper som Vinnova ska samla till ett första möte den 6 april. Grupperna ska fokusera på inbyggda system, mjukvara och hårdvara. Förslaget till nationell strategi för elektronikområdet ska Vinnova lämna in till näringsdepartementet den 15 maj.

Läs även:
Vinnova kartlägger svenska elektronikföretag
Vinnova vill ha starkare branschförening
EIF: Låt Tekniq bli förebild för Vinnovastrategin
Vinnova tar fram nationell strategi för elektroniken

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)