JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Indien satsar på halvledare
Tack vare en investering på 3 miljarder dollar av konsortiet Semindia kan Indien bli nästa nation att etablera sig i halvledarvärlden. Processorjätten AMD hör till Semindias tillskyndare.
Det indiska konsortiet Semindia, uppbackat av en rad indiska teknikföretag samt den indiska staten, tänker satsa 3 miljarder dollar på att bygga en halvledarfabrik. Tekniken licensieras från AMD, som också blir delägare i fabriken.

AMD anger den växande efterfrågan på x86-processorer i Indien som det främsta skälet för intresset. Fabriken ska stå klar 2007, men exakt var den ska ligga och när den ska börja byggas är dock inte klart ännu.

- Vår vision är att göra Indien till ett globalt nav för halvledartillverkning. Överenskommelsen med AMD gör att vi kan etablera tillverkning i världklass för första gången här i landet, säger Semindias styrelseordförande Vinod K Agarwal i ett pressmeddelande.

Enligt tidningen EE Times är även det fabriklösa halvledarföretaget Broadcom intresserat av att anlita Semindias tjänster. Något avtal är inte skrivet, men det ser ut att mest vara en tidsfråga.

- Vi skulle vilja ha dem på vår lista över underleverantörer, inte bara för den indiska marknaden utan globalt, säger Broadcoms vd Scott McGregor till EE Times.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)