JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sverige ska vara bäst på fordon
Svensk fordonsindustri ska vara bäst i världen. Ett led i detta är att skapa en ny demonstrationsanläggning, ”Test Site Sweden”, i södra Sverige.
”Test Site Sweden” är ännu så länge enbart en ambition hos regering och näringsliv. Men tanken är att på sikt skapa en nationell demonstrationsarena där fordonsindustrin kan testa ny teknik, exempelvis elektronik och telematik.

Var denna tesplats ska byggas är inte bestämt ännu. Västra Götaland runt Trollhättan är dock ett område som diskuteras.

Ett första steg i den nya satsningen är taget genom att Nutek pekats ut som ansvarig för att utveckla och planera genomförandet av ”Test Site Sweden”, tillsammans med representanter för myndigheter och industrin.

Vägverket kommer med all sannolikhet också att bli inblandat, då ambitionen är att utrusta en vägsträcka med modern utrustning och infrastruktur för bland annat telematik.

Demonstrationsanläggningen ”Test Site Sweden”, är en del i det gemensamma strategiprogram för fordonsindustrin som regeringen, facken och bilindustrin nyligen presenterat. I konceptet ingår dessutom tio miljoner kronor till Exportrådet för att stödja de svenska underleverantörerna att nå nya kunder i utlandet.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)