JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. "OSE in i varannan 3G-mobil"
Eneas vd Johan Wall vill få in operativsystemet OSE i hälften av all världens 3G-mobiler och öka andelen programvara i företaget. Det säger han i en stor intervju i Svenska Dagbladet.
Uppåt i värdekedjan - det vill säga fler programvaror i sortimentet och mer heltäckande lösningar för kunder som Ericsson, Nokia, Volvo och Scania. Det är vad Eneas vd Johan Wall vill åstadkomma, enligt en intervju i dagens Svenska Dagbladet.

Vägen dit går både genom uppköp och ökad egenutveckling. Programvaran Element som Enea köpte tidigare i år blir inte det sista förvärvet. Programvara står idag för 30 procent av Eneas omsättning - Johan Wall vill gärna att den siffran ska öka till 50 procent. Resten är konsulttjänster och där är marginalerna mindre.

Hoppet står bland annat till 3G. Där räknar han med att OSE ska finnas i hälften av mobilerna. I GSM-världen finns OSE i 15 procent av mobilerna och i hälften av basstationerna.

En annan framtidsmarknad är bilindustrin. Enea är redan leverantör till lastbilsindustrin. Men framöver hoppas Johan Wall också på personbilarna för allt från informatin och nöje till motorstyrning och säkerhet.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)