JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fullt krig i mellanklass-segmentet
ImagePå mindre än en månad har de tre elefanterna i oscilloskopens mellanklasssegment (500 MHz till 1000 MHz analog bandbredd) lanserat nya produkter som, om man får tro dem själva, är kompromisslösa. Vad köparen måste kompromissa med varierar dock lite mellan tillverkarna.
I LeCroys fall handlar mycket av kompromisslösheten om den platta skärmen som fyller större delen av framsidan på Waverunner Xi och som dessutom leder till ett litet fotavtryck. Utrymmet är dock tillräckligt för all hårdvara som ger instrumentet toppprestanda.

Agilent har bytt inkråmet i Infiniium 8000-familjen medan utsidan är oförändrad. Minnet är förlängt och företaget spolar helt sonika de tvåkanaliga modellerna med motiveringen att alla behöver minst fyra. Man pratar även gärna om att det går att lägga till 16 digitala kanaler som är synkroniserade med de analoga.

Tektronix har också stoppat in en ny plattform i DPO7000-familjen och ståtar med den bästa samplingshastigheten i förhållande till bandbredd. Företaget har dessutom ytterligare en lansering för mellanklassegmentet i rockärmen som man i skrivande stund inte vill prata om.

Vid en snabb betraktelse är specifikationerna för de tre produkterna ganska likartade. Uppenbarligen vågar ingen sticka ut allt för mycket i mellanklasssegmentet, som ekonomiskt är det viktigaste på oscilloskopmarknaden.

Så nu kanske du undrar vem som är vinnaren i detta jämna lopp?

Svaret är enkelt: du som kund.

Elektroniktidningen probar de nya modellerna:
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)