JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IP-portal köpt av verktygsbolag
Brittiska verktygstillverkaren Beach Solutions har förvärvat IP-handelsplatsen VCX med tillhörande bolag. Beach lovar driva den förlustbringande handelsplatsen vidare trots att det var den underliggande databastekniken man ville åt i första hand.


- VCX databasteknik är en av de bäst bevarade hemligheterna i elektronikindustrin, säger Beachs vd Doug McCafferty i ett pressmeddelande.

Beach gör verktyg för systemkonstruktion på hög nivå. Något förenklat kan man med Beachs verktyg ta IP-block, koppla samman dem och skapa systemkretsar. Med VCX databas och IP-sortiment kan Beachs erbjudande bli mer komplett, hävdar företaget.

Men trots Beachs och andras framsteg har handeln med IP-block inte riktigt lyft. IP-börsen VCX, ursprungligen Virtual Component Exchange, har i drygt fem år försökt ändra på det. Med stöd av skotska regionalutvecklingsfonder har bolaget förvisso etablerat sig som en av de två ledande handelsplatsen på Internet för den som vill köpa och sälja delkonstruktioner i form av IP-block (den andra är Design & Reuse).

VCX har undanröjt en lång rad av de legala och byråkratiska hindren kring IP-handel, bland annat genom att skapa standardförfaranden och elektroniska blanketter. Likväl har inte handeln tagit tillräcklig fart för att få VCX att gå med vinst.

För drygt ett år sedan upphörde stödet från de skotska myndigheterna och bolaget köptes av privata investerare. Den egenutvecklade databastekniken pekades redan då ut som en viktig tillgång.

Beach lovar dock att fortsätta driva och vidareutveckla IP-börsen, samt att även framgent stödja de webbplatser och informationsportaler som använder VCX som källa

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)