JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Electronica - än mer internationellt
Att besöka Electronica är som att åka skidor i Alperna. Det finns inte en chans att hinna allt. Men upplevelsen är stark. Och man vill tillbaka.
Det allmänna intrycket är att utställarna är mer nöjda i år än förra gången. Freescale (fd Motorola), som inte ställde ut senast, hävdar exempelvis att det var absolut rätt att närvara i år.

Kvaliteten på besökarna var högre nu än senast, heter det bland utställarna. Framförallt var de som kom från Östeuropa mer seriösa, och inte bara ute efter "give aways". Ett flertal besökare från Kina menade till och med att den information som gavs på årets Electronica inte ens går att uppbringa i hemlandet.

Mässan besöktes av ungefär lika många som senast, drygt 75 000. En noterbar trend är dock att alltfler besökare kommer från andra länder än Tyskland. För fyra år sedan var tre av fyra besökare bosatta i Tyskland. För två år sedan kom 32 procent av besökarna från utlandet. I år var den siffran uppe i 42 procent.

Även industrisegmentet stärktes i år. Numera är nästan hälften av besökarna där för industrielektronikens skull, varvid drygt en femtedel av dessa kom för att upptäcka nyheter med anknytning till morgondagens fordon.

Världens största elektronikmässa har med andra ord blivit mer internationell och bredare. Och rankas som nummer ett av alla.

Anna Wennberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)