JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kombinerar spektrum- och signalanalys

Kombinerar spektrum- och signalanalys

Den kan testa allt från mikrovågslänkar till privatradio på VHF/UHF-banden och passar lika bra i labbet som i produktionen. Anritsus senaste spektrum- och signalanalystor MS2840A klarar en bred repertoar av uppgifter.

Normalt brukar nya modeller av spektrum- och signalanalysatorer innebära allt större analysbandbredder. Det är framförallt kommunikation med den kommande 5G-standarden och riktigt snabba wifi-produkter som drivit utvecklingen.

Det här leder till att priset skjuter i höjden och att den som sysslar med smalbandig kommunikation tvingar köpa ett onödigt avancerat instrument.

Anritsu anser att MS2840A löser problemet genom att kunderna kan välja från ett stort urval av bandbredder och ett frekvensområden. I standardutförande är frekvensområdet från 9 kHz till 44,5 GHz. Den som behöver högre frekvenser kan köpa till en extern blandare. Analysbandbredden för spektrumanalysatordelen är maximalt 10 MHz medan signalanalysatorn har 31,25 MHz.

Företaget lyfter också fram den interna oscillatorn som designats om och som ger ett fasbrus på – 123 dBc/Hz vid 10 kHz offset (mätt vid 1 GHz). Tittar man istället på bruset som DANL (Displayed Average Noise Level) ligger det på –157 dBm/Hz vid 40 GHz.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)