JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Experimentlåda för rf får FPGA-stöd

Experimentlåda för rf får FPGA-stöd

Brittiska Lime, som utvecklat en programmerbar radiokrets för digitala kommunikationstandarder, får stöd i form av kapital och FPGA-teknik av Altera.
Lime startade med att utveckla Wimaxkretsar (länk) men har svängt om till att erbjuda en generell rf-plattform för digitala kommunikationssystem och mjukvarustyrd radio. Sedan tidigare har företaget ett samarbete med Agilent och nu ansluter Altera. Företaget köper dels in sig, dels ska man samarbeta kring utveckling och marknadsföring.

Limes rf-transceiver LMS6002D klarar standarder som LTE, 3G och Wimax Men systemet är generellt och kan användas för andra kommunikationsmetoder eller i sensorsystem från 300 MHz upp till 3,8 GHz.

Samarbetet med Agilent gjorde det möjligt att skapa alla typer av digitala IQ-signaler med en signalgenerator, konvertera dessa till rf-området och sedan analysera dem med Agilents mjukvara Signal Studio, för vektorsignalanalys på en spektrumanalysator eller ett oscilloskop.

Alteras bidrag handlar om att förenkla livet för de kunder som som vill ta nästa steg och implementera en lösning i en produkt där FPGA:an tar hand om alla digitala delar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)