JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fraunhofer kommersialiserar IoT-teknik

AMB8627-s-EVFraunhofer kommersialiserar IoT-teknik

Det tyska FOU-institutet Fraunhofer IIS ska börja leverera systemlösningar för trådlösa sensornät byggda med institutets teknik S-net. Det sker i samarbete med tyska Amber Wireless som bland annat tillverkar moduler för trådlös kommunikation.
Den som utvecklar sensornätslösningar kommer därmed att kunna erhålla systemkonstruktioner, stöd och kommunikationsmoduler från en och samma källa, säger företaget i ett pressmeddelande.

En nyckelkomponent i lösningarna är S-net – Fraunhofers enligt egen uppgift mycket strömsnåla protokoll för trådlösa sensornät. Den bygger på en skräddarsydd tidsdelande version av MAC-protokollet och stöder bland annat självorganisering och flerhoppskommunikation.

Sensornät i hem och byggnader är ett tillämpningsområde för tekniken. Ett annat är automatisering av transport och logistik. Ett tredje ska vara att reducera kostnaderna för hälsovård.

Under mässan Embedded World i Nürnberg i nästa vecka kommer företagen bland annat att visa upp utvecklingskortet  i sina montrar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)