JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tolv it-experter i Hatts nya kommission

Tolv it-experter i Hatts nya kommission

I dag blev det klart vilka som ska ingå i energiminister Anna-Karin Hatts nya digitaliseringskommission. Tolv experter har valts ut.
Digitaliseringskommissionen tillsattes av regeringen i juni 2012 och ska arbeta för att nå det av riksdagen antagna it-politiska målet om att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter.

Till experter i Digitaliseringskommissionen har Kristina Alexandersson, Johanna Berg, Jenny Birkestad, Niklas Derouche, Anne-Marie Eklund-Löwinder, Daniel Forslund, Mikael Hansson, Jan Hylén, Cecilia Marlow, Per Mosseby, Sofia Svantesson och Daniel Westman utsetts.

Sedan tidigare är Jan Gulliksen, professor på Kungliga Tekniska Högskolan, ordförande för Digitaliseringskommissionen.

– Digitaliseringskommissionens expertgrupp kommer med sin sammansättning av rika erfarenheter och olika kompetenser kunna bidra mycket till att genomföra Digitaliseringskommissionen blir framgångsrik i att bidra till att Sverige är ett land som drar verklig nytta av digitaliseringens möjligheter, säger it- och energiminister Anna-Karin Hatt i ett uttalande på onsdagen.

Digitaliseringskommissionen är en del av regeringens it-politiska strategi It i människans tjänst - en digital agenda för Sverige.

Läs mer här om de 22 strategiska områden som Digitaliseringskommissionen ska  fokusera på. (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)