JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Teknikkonsulterna sitter löst på Volvo

Teknikkonsulterna sitter löst på Volvo

I höstas försvann 400 teknikkonsulter från Volvo Personvagnar. Nu diskuterar Volvo PV med flera av sina konsultföretag om nya neddragningar.
– Vi kommer att minska antalet teknikkonsulter under 2013. Men vad utfallet blir och takten på neddragningen är det för tidigt att säga något om. Det är en diskussion vi har med olika konsultbolag, säger presschefen Per-Åke Fröberg till Göteborgs-Posten.

Totalt har företaget gjort sig av med 1 000 bemanningsanställda och konsulter i Gent, Torslanda, Skövde och Olofström sedan i somras.

Från flera håll inom Göteborgs konsultbransch kommer uppgifter om att den kommande neddragningen är större än den i höstas. Ett antal konsulter har redan fått sina kontrakt avbrutna sedan nyår.

Sigma Kudos är ett av flera konsultföretag som GP talat med, som oroas av neddragningen.

– Det kommer bli ännu en sättning i hela konsultverksamheten i Göteborg. Det är ingen tvekan. Och jag tror vi har full inblick i vad som händer på konsultmarknaden, säger Klas Persson tjänstområdesansvarig på Sigma Kudos.

Fredrik Sidahl, vd för Fordonskomponentgruppen (FKG) har också fått beskedet att Volvo PV kommer dra ner, men har inte hört några konkreta siffror. Han tycker dock inte det låter osannolikt att det kan röra sig om hundratals konsulter.

– Det slår i så fall väldigt hårt mot konsultbranschen i Göteborgsområdet. Samtidigt måste Volvo PV bibehålla sin plan att utveckla de nya modellerna. Annars är de rökta. Hur man gör det med färre personer kommer säkert återspeglas i vilken takt de kommer utveckla sina nya produkter, helt enkelt senarelägga vissa program eller introduktioner.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)